Skip to content

Livrare cu bicicleta în 24h-48h în București. Livrare fără plastic în toată țara.

0,00 lei 0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop

Ce este abordarea Zero Waste/ Fără Risipă?

Viața noastră colectivă, așa cum e acum, urmează un anumit design. La nivel industrial, economic și social actualul design are încorporat în modelul său o practică de „uzură planificată” și un circuit al produselor care consumă enorm de multe resurse și care generează munți de gunoaie și resturi toxice.

Vestea bună e că designul se poate schimba. Procesul începe prin a schimba tiparele noastre de gândire și comportament, apoi se schimbă modul în care relaționăm unii cu ceilalți cu mediul înconjurător, apoi transformăm modul în care producem și consumăm cele necesare unei vieți trăite conștient. Ajungem să dezvoltăm un nou set de obiceiuri și structuri care, în loc să distrugă natura care ne susține, va respecta mediul înconjurător.

Zero Waste este un model de design care elimină risipa și deșeurile, care crează posibilități pentru multiple cicluri de viață ale materialelor și care construiește un traseu responsabil pentru întregul circuit de la producție, la consum și la sfârșitul vieții unui produs. 

Un focus major al practicii Zero Waste este eliminarea mentalității „de unică folosință”, cu accent pe eliminarea plasticului de unică folosință.

Un stil de viață fără risipă te scoate din cursa consumului iresponsabil și te ajută să faci alegeri conștiente despre impactul pe care vrei să îl ai.

Beneficii ale aplicării practicii Zero Waste

  • Eliminăm deversările toxice în sol, apă sau aer;
  • Reducem amprenta ecologică a indivizilor și a organizațiilor;
  • Practicăm economia circulară;
  • Susținem circuite  scurte de aprovizionare, consumând produse locale;
  • Reducem risipa alimentară;
  • Reducem consumul, cheltuim mai puțini bani;
  • … tu ce beneficiu vezi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *