Skip to content

Livrare cu bicicleta în 24h-48h în București. Livrare fără plastic în toată țara.

0,00 lei 0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop

Piper Roșu Boabe

16,50 lei /100gr

1,32 kg in stock

SKU: CDS-64

Descopera aromele intense ale piperului rosu boabe!

Ce este piperul rosu?

Piperul rosu este piperul cules cand boabele au ajuns la maturitate deplina si au inceput sa se coloreze in rosu/portocaliu. Este un condiment picant si aromat, utilizat pentru a adauga gust preparatelor.

  • Gust picant si intens, datorita continutului de capsaicina
  • Arome distincte, cu note usor dulci si iuti, ce imbunatatesc gustul preparatelor
  • Culoare deosebita, ce transforma orice preparat intr-un deliciu vizual
  • Calitate superioara – piper proaspat si selectionat cu grija

Retete cu piper rosu:

  • Curry
  • Sosuri picante
  • Carne
  • Fructe de mare
  • Prajituri

Recomandare de pastrare:

  • Loc uscat si racoros.

Care este diferenta intre piperul rosu si piperul negru?

  • Piperul rosu este obtinut din boabe ajunse la maturitate, spre deosebire de piperul negru
  • Piperul rosu boabe are o aroma mai dulce si fructata in comparatie cu aroma puternica si gustul picant al piperului negru
  • Piperul rosu este folosit pentru a adauga o nota de culoare si aroma suava preparatelor, fata de piperul negru – care poate fi utilizat la aproape orice fel de mancare
  • Piperul rosu contine capsaicina, iar piperul negru contine piperina

Adesea, cele doua condimente sunt folosite impreuna pentru a obtine un echilibru intre gustul iute si aromele bogate.

Description

Piperul roșu, sau piperul de cayenne, este un tip de piper care ajunge la maturitate, prezentând o culoare intensă și o aromă puternică. Este cunoscut pentru iuțeala sa și este mai intens din punct de vedere aromatic decât piperul negru sau verde. Din moment ce este utilizat sub formă de boabe, oferă o intensitate puternică a gustului, fiind un ingredient care poate adăuga o notă aparte preparatelor culinare.

Este utilizat mai rar decât alte soiuri de piper, și de obicei este adăugat în preparate sofisticate, inclusiv în deserturi sau cocktailuri, oferindu-le acestora o notă de iuțeală și un gust aparte.