Skip to content

Livrare cu bicicleta în 24h-48h în București. Livrare fără plastic în toată țara.

0,00 lei 0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop

Bicarbonat de Sodiu pentru Fermentarea Prăjiturilor

1,00 lei /100gr

31,418 kg în stoc

SKU: CDS-52

Bicarbonat de Sodiu pentru Fermentarea Prăjiturilor sau Produse de Curățare

Descriere

Bicarbonatul de sodiu alimentar, cunoscut și sub numele de bicarbonat de sodiu, este un compus chimic utilizat în bucătărie pentru diverse scopuri. Iată câteva dintre utilizările sale comune:

– Agent de dospire: Bicarbonatul de sodiu este un ingredient esențial în multe rețete de copt, cum ar fi prăjituri, turtă dulce, clătite și pâine. El reacționează cu acidul din alte ingrediente (de exemplu, cu acidul din iaurt sau cu zeama de lămâie) pentru a elibera dioxid de carbon, ceea ce face ca aluatul sau aluatul să crească și să devină pufos.

– Neutralizator de aciditate: Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a reduce aciditatea în preparatele culinare. De exemplu, adăugarea sa într-o supă sau sos cu gust prea acru poate echilibra gustul.

– Înmuiere: Bicarbonatul de sodiu este adesea utilizat pentru a înmuia legume sau carne. Poate contribui la descompunerea fibrelor și ațelor musculare, făcând alimentele mai moi și mai fragede.

– Curățare: Pe lângă utilizarea sa în bucătărie, bicarbonatul de sodiu este și un excelent agent de curățare natural. Poate fi folosit pentru a curăța cuptorul, chiuveta, aragazul și multe alte suprafețe din casă.

– Dezodorizant: Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a absorbi mirosurile neplăcute din frigider, încălțăminte sau alte locuri. De asemenea, este adesea adăugat în pastă de dinți sau ca ingredient în deodorante naturale.

Este important să utilizați bicarbonatul de sodiu alimentar în mod corespunzător în funcție de rețeta sau scopul specific. În exces, poate afecta gustul și textura alimentelor.